ضدآفتاب فلوئیدی چیست؟ چه ویژگیهایی دارد و منظور از فلوئید در این ترکیب چیست؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. ضد آفتابها در انواع مختلفی مانند کرم، لوسیون و فلوئید تولید میشوند. هر کدام از انواع این محصولات برای نیازهای متفاوتی طراحی شدهاند و بافت و ویژگیهای منحصربهفردی دارند. فلوئید ضدآفتابها محصولاتی هستند که بافتی سبک و آبکی دارند، بهراحتی جذب پوست میشوند و احساس سنگینی یا چربی روی پوست ایجاد نمیکنند. به همین دلیل گزینهای ایدهآل برای پوستهای چرب یا مختلط هستند. در این مقاله آنچه لازم است درباره ضد آفتابهای فلوئیدی بدانید را توضیح میدهیم تا تشخیص دهید این محصولات برای پوست شما مناسب هستند یا خیر.
ضدآفتاب فلوئیدی چیست؟
ضدآفتاب فلوئیدی محصولی با ساختار سبک، روان و بر پایه آب است که سریع جذب پوست میشود و احساس چربی ایجاد نمیکند. این نوع ضدآفتاب به دلیل بافت غیر چرب و فرمولاسیون ویژه برای پوستهای چرب، مختلط یا مستعد آکنه مناسب است.
ترکیبات فلوئیدها معمولاً شامل فیلترهای فیزیکی یا شیمیایی مؤثر در برابر اشعه UVA و UVB است و بدون مسدودکردن منافذ پوست، از آن در برابر آسیبهای ناشی از آفتاب محافظت کنند. ویژگی بارز فلوئیدها، ایجاد پوشش یکنواخت و مات روی پوست است که در شرایط آبوهوایی گرم و مرطوب یا برای استفاده در زیر آرایش کاربرد بسیاری دارد.
ویژگیهای ضدآفتاب فلوئید چیست؟
ممکن است ویژگیهای فلوئید کرمهای برندهای مختلف تاحدودی باهم متفاوت باشد. به همین دلیل شاید لازم باشد چند نمونه از این کرمها را امتحان کنید تا متوجه شوید محصولات کدام برند با پوست شما سازگارتر است. در این بخش توضیح میدهیم ویژگیهای کلی ضد آفتاب فلوئیدی چیست تا متوجه شوید آیا این نوع ضد آفتاب برای پوست شما مناسب است یا نه.
- بافت سبک و روان: بهراحتی روی پوست پخش میشود و حس سنگینی ایجاد نمیکند.
- جذب سریع: بخاطر فرمولاسیون بر پایه آب فوری جذب پوست میشود.
- غیر چرب و بدون برق: مات است و براقی پوستهای چرب را هم میپوشاند.
- عدم مسدود کردن منافذ: منافذ پوست را نمیپوشاند.
- فرمولاسیون غیرکومدوژنیک: این فرمولاسیون از ایجاد جوش آکنه جلوگیری میکند.
- محافظت مؤثر: حاوی ترکیبات فیزیکی و شیمیایی برای حفاظت در برابر UVA و UVB.
- مناسب زیر آرایش: بهعنوان پایه آرایش، سبک و بدون رنگ است.
- حفظ پوشش حتی در شرایط مرطوب: در آبوهوای گرم و مرطوب چسبناک نمیشود.
فلوئید ضدآفتاب برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که دوست ندارند مواد آرایشی و بهداشتی را روی پوستشان احساس کنند و حس سنگینی وجود یک لایه اضافه روی پوست را دوست ندارند، با ضد آفتابهای فلوئیدی احساس خوبی خواهند داشت. در ادامه دقیقتر توضیح میدهیم این محصول برای چه کسانی مناسب است.
- افراد با پوست چرب و مختلط: ساختار بر پایه آب از افزایش چربی، احساس سنگینی، براق شدن پوست یا بسته شدن منافذ پیشگیری میکند.
- افراد مستعد آکنه: فرمولاسیون غیرکمدوژنیک ضد آفتاب فلوئیدی به معنای عدم تحریک پوستهای مستعد آکنه است. بسیاری از فلوئیدها حاوی ترکیبات تسکیندهندهای هستند که قرمزی و التهاب ناشی از آکنه را کاهش میدهد.
- افراد فعال و ورزشکاران: این نوع ضدآفتاب بهراحتی روی پوست مینشیند، و در تعریق بالا هم حس چسبندگی ایجاد نمیکند.
- افراد ساکن مناطق گرم و مرطوب: فلوئید ضدآفتاب، به دلیل عدم ایجاد لایه ضخیم روی پوست و جذب سریع در این شرایط انتخابی ایدهآل است.
- پوستهای حساس یا مستعد قرمزی: ضدآفتابهای فلوئیدی پوست را تحریک نمیکنند، معمولا حاوی مواد ضد التهاب هستند و از پوستهای حساس مثل پوستهای درگیر با روزاسه در برابر نور خورشید هم محافظت میکنند.
- افراد با برنامه روزمره شلوغ: افرادی که فرصت چندانی برای آرایش ندارند، به یک محصول با جذب سریع و سبک مثل ضد آفتاب فلوئیدی نیاز خواهند داشت.
- افراد تحت درمانهای پوستی مانند لیزر یا لایهبرداری: پوست پس از درمانهایی مانند لیزر، میکرودرمابریژن یا پیلینگ شیمیایی حساستر و آسیبپذیرتر است و به محصولات سبک و غیرتحریککنندهای مانند فلوئید کرم نیاز دارد.
تفاوت سایر ضد آفتابها با ضدآفتاب فلوئیدی چیست؟
ضد آفتابها بر اساس نوع بافت و فرمولاسیون خود، برای نیازهای مختلف پوستی طراحی میشوند. کرمها، لوسیونها و فلوئیدها هرکدام ویژگیهای منحصربهفردی دارند و کاربرد، میزان جذب و تناسب با نوع پوست باهم متفاوت هستند. در ادامه بررسی میکنیم تفاوت سایر کرمهای ضد آفتاب با ضد آفتاب فلوئیدی چیست؟
بافت و ساختار فیزیکی
ضد آفتابهای کرمی معمولا ساختار ضخیم و چرب دارند و برای پوستهای خشک طراحی شدهاند. این محصولات رطوبترسانی بیشتری دارند و یک لایه محافظ قویتر ایجاد میکنند. برای جذب ضد آفتابهای کرمی باید چند دقیقه برای ماساژ آن روی پوست زمان بگذارید. در مقابل، فلوئیدها با فرمولاسیون بسیار سبک و آبکی، برای پوستهایی که نیاز به بافت سبک و غیر چرب دارند، مناسب هستند. فلوئیدها سریع جذب پوست میشوند.
کاربرد در شرایط آبوهوایی مختلف
ضد آفتابهای کرمی و لوسیونی در آبوهوای سرد و خشک عملکرد بهتری دارند، زیرا با ایجاد یک لایه محافظ، مانع از خشکی بیش از حد پوست میشوند. اما در آبوهوای گرم و مرطوب، فلوئیدها به دلیل بافت غیرچسبنده و سبک انتخاب بهتری هستند. لوسیونها حالتی میان کرم و فلوئید دارند و معمولاً در شرایط آبوهوایی متعادل استفاده میشوند.
تناسب با نوع پوست
پوستهای خشک و حساس بیشتر از ضد آفتابهای کرمی استفاده میکنند؛ زیرا علاوه بر محافظت، خاصیت مرطوبکنندگی هم دارند. لوسیون ضد آفتابها برای پوستهای نرمال و مختلط مناسبند و چربی کمتری نسبت به کرمها دارند. در مقابل، فلوئیدها به دلیل سبک بودن و عدم ایجاد چربی اضافی، برای پوستهای چرب، مختلط و مستعد آکنه ایدهآل هستند.
جلوه نهایی روی پوست
ضد آفتابهای کرمی معمولاً جلوهای براق یا مرطوب روی پوست باقی میگذارند؛ اگر از نوع رنگی آنها استفاده کنید، مثل کرمپودر عمل میکنند و خاصیت پوشانندگی دارند. لوسیونها حالتی طبیعیتر دارند، اما آنها هم کمی پوست را براق میکنند. فلوئیدها جلوه مات و طبیعی دارند. به همین دلیل بیشتر توسط افرادی که به محصولی سبک که روی پوستشان پیدا نیست یا افرادی که از ضدآفتاب بهعنوان لایه پایهای آرایش استفاده میکنند، استفاده میشود.
جذب و ماندگاری
فلوئیدها به دلیل فرمولاسیون سبک خود بهسرعت جذب میشوند، اما کرمها به زمان بیشتری برای جذب نیاز دارند و لایهای محسوس روی پوست باقی میگذارند. لوسیونها در این زمینه میان دو گزینه دیگر قرار دارند و تعادل نسبی بین جذب سریع و رطوبترسانی ایجاد میکنند.
فرمولاسیون و ترکیبات
ضد آفتابهای کرمی و لوسیونی معمولاً حاوی ترکیبات مرطوبکننده و مغذی مانند روغنهای گیاهی هستند. فلوئیدها در عوض ترکیبات سبکتری مانند هیالورونیک اسید و عوامل جذبکننده آب دارند تا بدون ایجاد چربی، از پوست محافظت کنند.
نحوه استفاده از کرم ضدآفتاب فلوئیدی
شیوه استفاده از ضد آفتاب و تمدید به موقع آن در میزان تأثیری که روی پوست ایجاد میکند، نقش مهمی دارد. به همین دلیل در ادامه توضیح میدهیم روش درست استفاده از فلويئد ضد آفتاب چیست.
- ابتدا پوست خود را تمیز کنید.
- ضدآفتاب را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیش از قرارگرفتن در معرض نور خورشید استفاده کنید تا فرصت کافی برای جذب و فعالشدن فیلترهای محافظ داشته باشد.
- مقدار موردنیاز از ضدآفتاب تقریباً معادل دو بندانگشت برای صورت و گردن است. این مقدار برای ایجاد پوشش کامل و یکنواخت اهمیت دارد؛ استفاده کمتر از میزان توصیهشده اثربخشی محصول را کاهش میدهد.
- ضدآفتاب را بهآرامی و بهصورت یکنواخت روی تمام نواحی که در معرض نور خورشید قرار میگیرند، پخش کنید.
- بعد از هر ۲ تا ۳ ساعت ضد آفتاب را تمدید کنید.
- اگر تعریق کردید یا صورتتان را شستید، بهتر است دوباره از ضد آفتاب استفاده کنید.
SPF ضدآفتاب فلوئیدی چیست؟
SPF یا Sun Protection Factor معیاری برای سنجش میزان محافظت یک ضدآفتاب در برابر اشعه UVB خورشید است که عامل اصلی سوختگی پوست و آسیبهای سطحی محسوب میشود. ضد آفتابهای فلوئیدی معمولاً با SPFهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام برای شرایط و نیازهای متفاوتی طراحی شدهاند. در ادامه توضیح میدهیم انواع spf ضد آفتاب فلوئیدی چیست؟
- SPF 15: برای فعالیتهای روزمره و تابش ملایم خورشید و پیشگیری 93٪ از اشعه UVB.
- SPF 30: برای استفاده روزانه در شرایطی با تابش متوسط و پیشگیری از حدود 97٪ از اشعه UVB.
- SPF 50: برای تابشهای شدید و فعالیتهای طولانیمدت در فضای باز و بازتاب حدود 98٪ از اشعه مضر خورشید.
- SPF 50+: برای شرایط خاص مانند ارتفاعات بالا، مناطق استوایی یا پوستهای خیلی حساس که به محافظت قوی نیاز دارند.
هرچه مقدار SPF بالاتر باشد، محافظت بیشتری در برابر اشعه مضر خورشید دارند، اما هیچ ضد آفتابی 100٪ اشعه UV را مسدود نمیکند. انتخاب SPF مناسب به نوع پوست، مدت زمان قرارگیری در معرض نور خورشید و شدت تابش بستگی دارد.
سخن پایانی
در این راهنمای تخصصی، بررسی کردیم ضدآفتاب فلوئیدی چیست و چه کاربردها و مزیتهایی دارد. فرمولاسیون سبک، جذب سریع، جلوه مات، ضد التهاب بودن و قدرت زیاد در برابر آسیبهای ناشی از اشعه مضر خورشید مهمترین مزیتهای این نوع کرم ضد آفتاب هستند. این محصول بخاطر ساختار روان و غیر چرب باعث احساس سبکی پوست میشود و به قول معروف، پوست میتواند نفس بکشد!